Romney betaler mindre skatt enn andre rike

NTB hadde tidligere idag en nyhetsmelding som påsto:

Tirsdag offentliggjorde han opplysninger fra familiens selvangivelse, som viser at Romney og kona Ann betalte 13,9 prosent i skatt i 2010. Det er langt mindre enn det flertallet av vanlige amerikanske lønnsmottakere betaler.

Nyhetsbyrået hentet dette fra en Reuters-melding, som var skrevet på en forvirrende måte og NTB sjekket ikke opp med andre kilder om dette stemte.

Reuters har nå kommet med en nyere og korrekt versjon:

Romney, the former governor of Massachusetts, and his wife Ann paid an effective tax rate of 13.9 percent in 2010 and expect to pay a 15.4 percent effective tax rate when they file their returns for 2011.

Those rates are roughly in line with the effective tax rates paid by most Americans, but they are far below the top income tax rate levied against wages, which is 35 percent, because the U.S. tax code favors investment income over wage income.

Jeg kom frem til det samme ved å sjekke en rekke kilder, mange timer siden, som jeg har informert både NTB og Dagbladet.no om.

Her kan vi ta en liten sånn her: I told you so! Og takk for sist, NTB.

Stikkord: ,

Tweets fra @MonticelloSoc