Presidentkandidaten med aner fra Kaupanger i Sogn

Vi har tidligere nevnt at presidentkandidaten Michele Bachmann har norske forfedre; nå har undertegnede gravd litt videre i dette og funnet en personlig forbindelse.

Det viser seg nemlig at Bachmanns tipp-tipp-tipp-oldefar, Niels Jenssen, var en husmann ved Kaupanger Hovedgård – som tipp-tipp-tipp-tipp-oldefaren min, Christen Knagenhjelm, eide. Jenssen og familien oppholdte seg på en husmannsplass som heter Hagen, som består den dag idag og ble i midten av 1800-tallet skilt ut fra hovedgården.

Jenssens sønn, Anfind Nielsen, flyttet senere over til en gård som heter Løypet, som er rett ved Amblegård. Sønnen hans igjen, Niels Anfindsen, var den som emigrerte med familien sin derfra til USA gjennom Quebec og tok navnet Amble – som er Michele Bachmanns pikenavn.

Det er Digitalarkivet som gjør det mulig å dokumentere alt dette, i tillegg til amerikanske slektsforskningsnettsider som Ancestry.com.

For spesielt interesserte, har jeg laget en rapport (på engelsk) som nøye dokumenterer og beskriver hvordan Michele Bachmanns forfedre oppholdt seg i Kaupanger og emigrerte til Iowa, USA.

Hvem skulle tru at en husmann fra Kaupanger kunne lede fram til en presidentkandidat i USA to hundre år senere?

Stikkord: ,

Tweets fra @MonticelloSoc